Ontdek

Mijn verhaal

Ik heb geen standaard parcours afgelegd, zoveel is zeker!

Wie ben ik?


Ik ben Virginie, gebeten en bezeten door lekker eten.
Een pot Häagen-Dazs salted caramel uitlepelen tot op de bodem in een recordtempo,
maar de snelheid van een bejaarde schildpad als het aankomt op een outfit uitkiezen.
Zodra ik thuis een kop koffie of mijn telefoon in mijn handen heb, treedt mijn,
intussen welgekend bij vrienden en collega’s, kortetermijngeheugenverlies op.

Zoeken naar mijn smartphone is bijna een voltijdse job op zich.
Gelukkig brengt het spoor aan koffietassen met ‘klutskes’ mij altijd terug
naar de plaats waar mijn geheugenverlies optrad.
Ik ben een chaotische dagdromer en een tikkende ideeënbom.
Ik heb altijd honger, heb een liefde voor woorden en nog een groter hart voor ’t leven.
Ik ben een echte spring-in-’t-veld,
maar zet me in een wabi-sabi-setting en ik kom helemaal tot rust.

Hoe het allemaal begon

Alles begon in 2015 toen ik, zonder het zelf goed te beseffen,
begon met een food blog 'A Spoonful of Happiness'.
Op dat moment was ik helemaal nog niet thuis in de wereld van bloggers.
Ik volgde geen andere bloggers en wist met moeite wat het inhield.
Uiteindelijk werd mijn website een food blog,
waar ik recepten met foto’s deel met hier en daar een persoonlijk verhaal.

Ik heb heel lang gezocht naar mezelf en worstelde met de vraag:
‘Wat wil ik doen met mijn leven?’
Sommige mensen weten op hun achttiende perfect wat ze willen studeren.
Ik behaalde mijn diploma toerisme in de middelbare school.
Als logisch vervolg studeerde ik hotelmanagement aan de hogeschool,
om enkele maanden later de handdoek in de ring te gooien.

Ik reis ongelooflijk graag,
maar op school heb ik vooral de toerist uitgehangen.
Dus ik ging werken met het idee om nadien opnieuw te gaan studeren,
eens ik wist wat me interesseerde.

Na twaalf jaar wist ik nog steeds niet wat me echt kon boeien
en na heel wat verschillende werkgevers werd het duidelijk
dat ik niet gemaakt ben om voor een baas te werken.
Alleen wist ik niet waarom dat zo was.
Daar kwam ik pas later achter, rond mijn 31ste.

It's all about Happiness

Ik ben iemand die energie haalt uit creatief bezig zijn.
Uitvoerend werk is voor mij geestdodend.
Ik leef op bij het bedenken van nieuwe concepten
om die vervolgens om te zetten in geslaagde projecten.
Ik heb nood aan veel afwisseling, mezelf blijven heruitvinden en innoveren.
Die combinatie maakt me gelukkig, en daar draait het allemaal om, toch?
Dus rond mijn 31e kwam ik tot de conclusie dat alles wat met
eten te maken heeft mij gelukkig maakt.
Ik sta ermee op en ik ga ermee slapen.

Verhalen hebben me altijd geboeid. Echte verhalen.
Verhalen waarvan je aan de lippen blijft hangen van de verteller.
Een verhaal vertellen, dat kan niet iedereen.
Bij de ene persoon haak je na tien seconden af,
bij de andere persoon blijf je uren gefascineerd luisteren.
Ik hou ervan om verhalen te vertellen via fotografie.
Foodfotografie is meer dan alleen maar een foto nemen van een gerecht.
Het gaat over een moment vastleggen,
een verhaal vertellen, samenzijn.
Food is who we are.
Ik wil een moment vastleggen waar iemand
gefascineerd naar blijft kijken.

Studio Food Stories


Ik volgde geen enkele opleiding fotografie.
Wat ooit begon als fotograferen met smartphone ‘just for fun’,
is intussen uitgegroeid tot een bedrijf dat foodverhalen vertelt via fotografie.
Bloggen doe ik intussen nog zelden,
daar is geen tijd meer voor.

Via mijn bedrijf Studio Food Stories breng ik het verhaal van mijn klanten.
Ik kruip in hun hoofd en breng hun verhaal visueel tot leven.
Wanneer ik naar een foodfoto kijk, dan wil ik emotie voelen.
De liefde rond een tafel, gezellig samenzijn, nostalgie.
Eten gaat over mensen.
Het is een universele gebeurtenis die mensen samenbrengt.
Ongeacht de cultuur, over de hele wereld eten mensen samen.
Eten is meer dan overleven,
het is een manier om verbonden te blijven met elkaar.

Studio Food Stories Academy

In 2018 ben ik gestart met het geven van workshop food fotografie met smartphone in groep.
Deze workshops waren iedere keer opnieuw onmiddellijk volboekt
en hebben voor geweldige tijden gezorgd.
En toen gebeurde de eerste lockdown waardoor alle workshops en
opdrachten in enkele dagen tijd allemaal geannuleerd werd.

Dus ik besloot in een tiende versnelling te schakelen en
digitaliseerde mijn workshop food fotografie met smartphone.
En zo ontstond uiteindelijk Studio Food Stories Acadamy.
Een platform waar ik e-courses geef over food fotografie, styling,
geld verdienen met fotografie en zoveel meer.