Contact
Contact

Studio Food Stories

Food fotografie

Visual storytelling van jouw product.
Meer info

Wie ben ik?

Gebeten en bezeten door lekker eten, half human half coffee, een chaotische dagdromer maar altijd met de voetjes op de grond, een tikkende ideebom met een zwak voor Wabi-Sabi, professioneel genieter van het leven, spring in’t veld, altijd honger, altijd te warm en altijd op zoek naar mijn smartphone, queen in unieke adresjes vinden op Airbnb. 

Mijn passie is een happy side effect van mijn food blog A Spoonful of Happiness die ik in 2015 ben gestart.
6+ jaar ervaring
Creative Human Being
Food fotografe & food styliste met eigen receptontwikkeling

Een product heeft een verhaal te vertellen.
En dat verhaal is heel belangrijk.

Jouw klant denkt in verhalen, momenten en herinneringen.
Het is mijn taak als food fotografe om jouw klant een verhaal te brengen
die een fijn gevoel oproept. 

Fotografie is bij ieder merk en ieder verhaal zonder twijfel het belangrijkste element.

Verhalen hebben me altijd geboeid.
Echte verhalen. 
Verhalen waarvan je aan de lippen blijft hangen van de verteller.
Een verhaal vertellen, dat kan niet iedereen.

Een verhaal moet je verroeren.
Die emotie wil ik voelen in een foto.

De liefde van een gezin aan tafel.
De nostalgie van samenkomen bij grootmoeder op zondag.
Het kinderlijke geluk bij pannenkoeken.
Food fotografie is meer dan alleen maar een foto nemen van een gerecht.
Het gaat over een moment vastleggen, een verhaal vertellen, samenzijn.

Ik geloof in de kracht van beelden om een verhaal te vertellen,
om een herinnering op te roepen of een emotie te delen.

Eten gaat over mensen.
Food is who we are.

Het is eten die mensen samenbrengt.
Ongeacht de cultuur, over de hele wereld, eten mensen samen.
Eten is meer dan overleven, het is een manier om verbonden te blijven met elkaar.

Bij Studio Food Stories vertel ik jouw verhaal.
Ik breng jouw product visueel tot leven.
Ik kruip als het ware in jouw hoofd en vertaal dit in een krachtige foto.
Studio food stories gaat over jou.
Over wat ik voor jou kan betekenen.


Wist je dat je de meeste herinneringen maakt in combinatie met eten?
Wanneer we eten in gezelschap dan zijn al onze zintuigen versterkt.
Eten op zich creëert niet zozeer herinneringen.
Het zijn de ervaringen rond het genieten van lekker eten die ervoor zorgen dat herinneringen gemaakt worden. De tijd die je doorbrengt met familie of vrienden.

Herinneringen gekoppeld aan eten zijn meer zintuigelijk dan andere herinneringen omdat je alle zintuigen op dat moment gebruikt. Daardoor heeft het een krachtiger effect. Eten zelf duurt hoogstens enkele minuten, maar de herinnering die gekoppeld wordt aan die eetervaring kan een leven lang meegaan. De situatie op dat moment, met wie je was, waar je was, de gelegenheid, voegt de meeste kracht toe aan onze nostalgische smaakherinneringen.

Eten verbindt al onze zintuigen samen.
Het verbindt momenten.
Het verbindt mensen.

POP it! preset voor alle fotografie AFTER - Stapel Pancakes uit kookboek Onweerstaanbaar Kant-en-Klaar
Ik ben heel food-oriented.
Wanneer ik terugdenk aan mooie herinneringen dan gaan die vaak hand in hand met eten.

Als kind werd ik iedere zondag gewekt door de geur van pannenkoeken.
Als tiener, na een stevig nachtje uit, werd ik iedere zondag gewekt door de geur van biefstuk met frietjes.

Het zijn van die gerechten die een bepaalde periode vertegenwoordigen uit mijn leven.
En iedere keer ik dit ruik word ik terug-gekatapulteerd naar mijn kindertijd. 
Het zijn van die momenten die je vastgrijpen en niet meer loslaten. 
Je kan door één hap een bepaalde herinnering volledig opnieuw beleven. 
Praat met me over jouw project
E-COURSES

Til jouw food fotografie een niveau hoger.

Met krachtige food foto's trek je het soort klanten aan waar je altijd van hebt gedroomd.

Food Fotografie is HOT.

Food is hotter than ever before.
De hashtags #food en #foodie zijn reeds miljoenen keren gebruikt.
Voedselfotografie is een zeer populair onderdeel van social media.
Food fotografie verandert een dagelijkse activiteit in een buitengewone ervaring.
Een zelfbereide maaltijd waar je fier op bent?
Snel een foto op Instagram posten.
Een nieuw restaurant ontdekt met prachtige gerechten?
Snel een story delen op Instagram.

Het idee dat je een ervaring van eten kan delen maakt het allemaal zo aantrekkelijk.

We delen graag.

Eigenlijk is eten heel intiem.

Het vraagt zeer veel van onze aandacht maar het is een activiteit waar je ook met gemak zoveel aandacht aan besteed. Onze zintuigen komen tot leven wanneer we eten.

Het is misschien wel het enige universele dat mensen kan samenbrengen. Ongeacht de cultuur, over de hele wereld, eten mensen samen. Maaltijden zijn geëvolueerd van eten om te overleven naar een manier om mensen samen te brengen en samen te genieten. Lunchen op de werkvloer doe je met collega’s, op trouwfeesten krijgen gasten lekker eten voorgeschoteld, bij een begrafenis hoort een koffietafel, tijdens de koffiepauze neem je een koekje. In om het even welke context speelt eten altijd een heel belangrijke rol. Door samen te eten blijven we verbonden met elkaar.

Soms eet je iets uit jouw kindertijd en krijg je plotseling een diep sentimenteel verlangen naar een bepaalde herinnering... dit vastleggen op foto is mijn drijfveer.
Picknicken tussen de olijfbomen bij zonsondergang met deze twee toppers 🌈 #thegoodlife
It’s my party and I cry… euh EAT if I want to! 🎉 Vandaag ben ik jarig! 🎉En uiteraard vieren we dit met FOOD and WINE 🤤 #whatelse 

Vandaag gaan we uitgebreid apertieven met authentieke Europese kwaliteitscharcuterie:
de Salamini Italiani alla Cacciatora BOB, de Mortadella Bologna BGA & de Cotechino Modena BGA 🍷

Deze Italiaanse 🇮🇹 charcuteriespecialiteiten bezitten prestigieuze Europese certificeringen IGP en DOP, welke garant staan voor de directe link met het gebied waar de producten vandaan komen.

Via de promotiecampagne “Enjoy the authentic Joy” zijn drie Italiaanse verenigingen (Consorzi) verenigt die instaan voor de verdediging van de landbouw- en voedingsproducten en de kennis vergroten van deze Europese kwaliteitslabels.

Ik koos voor een Spaanse rosé op basis van de Spaanse druif Garnacha. Enerzijds om me al wat in de zomerstemming ☀️ te brengen, anderzijds omdat de Cotechino Modena BGA (rechts in beeld) met zijn uitzonderlijke smaak en zoetheid perfect past bij deze frisse elegante rosé 💕.

Cheers! 🥂
Liefs,
Virginie 🌷
.
.
.
.
.
#enjoytheauthenticjoy #Enjoyitsfromeurope #MortadellaBolognaIGP #CacciatoreItaliano #CotechinoModenaIGP #Italiaansecharcuterie #charcuterie #foodfotografie #foodfotograferen #foodstyliste #receptontwikkelaar
I feel lucky and blessed to live my dream life! 🙏
Countdown South-Africa: 38 days 🥰

Boost je food foto's naar the next level

Nu inschrijven
De ultieme food belevenis.
© 2022 Studio Food Stories - Virginie Schoelinck - BTW: BE0 700.728.691
magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram